Metropolitan Washington Council of Governments, National Capital Region Transportation Planning Board 777 North Capitol Street, N.E., Suite 300, Washington, D.C. 20002-4290 (202) 962-3200

## Meeting Announcement: Travel Forecasting Subcommittee

Date:	Friday, March 19, 2010
Time:	9:30 AM to 12:00 noon
Place:	Meeting Rooms 4 & 5, First Floor, 777 N. Capitol Street, N.E.
Chair:	Subrat Mahapatra (MDSHA)

## Agenda

- Introductions and approval of highlights from the previous meeting (January 22, 2010)
  9:30 AM, 5 min.
  Subrat Mahapatra (Chair)
- Status of the Ver. 2.3 Travel Model on the 3,722-TAZ area system
  9:35 AM, 10 min. Ron Milone (COG/TPB)
- 2007/2008 Household Travel Survey: Release of draft documentation 9:45 AM, 20 min. Bob Griffiths (COG/TPB)
- Status of transit surveys
  10:05 AM, 20 min. Mary Martchouk (COG/TPB)
- Updating airport trip tables in the travel model using the 2007 Air Passenger Survey
  10:25 AM, 20 min. Ron Milone, Abdurahman Mohammed, Hamid Humeida (COG/TPB)
- Socioeconomic data from the ACS: Households by income quartile, vehicles available and household size
   10:45 AM, 15 min. Hamid Humeida (COG/TPB)
- Creating TAZ-level, year-2007 employment and household estimates for the 3,722-TAZ system 11:00 AM, 15 min.
   Clara Reschovsky, Bob Griffiths (COG/TPB)
- Network development: Status of the calibration-year (2007) highway and transit networks 11:15 AM, 15 min. Bobby Snead (COG/TPB)
- Regional Transportation Data Clearinghouse: Use of year-2007 traffic counts in the new 3,722-TAZ highway network
   11:30 AM, 10 min. Martha Kile (COG/TPB)
- 10. Scan of best practices in travel demand forecasting: Overview of the next four task orders 11:40 AM, 15 min. John (Jay) Evans (Cambridge Systematics, Inc.)
- 11. Other business (11:55 AM, 5 min.)
- 12. Adjourn (12:00 noon)

Next proposed meeting: Friday, May 21, 9:30 AM to 12:00 noon, Rooms 4 & 5, First Floor, MWCOG