Meeting of the Travel Forecasting Subcommittee

Agenda

			 Date: Friday, May 20, 2011 Time: 9:30 AM to 12:00 noon Place: Meeting Rooms 4 & 5, 1st Floor, MWCOG, 777 N. Capitol St., N.E., Wash., D.C., 20002 Chair: Jamie Henson, DDOT
9:30	5 min.	1.	Introductions and approval of highlights from the previous meeting (April 29, 2011) Jamie Henson, Chair
9:35	55 min.	2.	TPB Version 2.3 travel model on the 3,722-TAZ area system: Status report <i>Ron Milone, COG/TPB staff</i> TPB staff will apprise the subcommittee on recent activities related to the Version 2.3 travel model, including the results of sensitivity tests on traffic assignment algorithms.
10:30	45 min.	3.	 Assistance on travel demand model development and application John (Jay) Evans, Cambridge Systematics, Inc. CS staff will present interim findings from the three task orders requested by TPB staff: Task 11: Provide technical guidance and support pertaining to transit assignment for the Version 2.3 travel model. Task 12: Perform services to support consideration of available travel demand forecasting software packages. Task 13: Perform review of selected Version 2.3 travel demand forecasting model methods, scripts, and potential enhancements.
11:15	15 min.	4.	Delineation of Census Transportation Planning Products (CTPP) TAZs for the Washington, D.C. area Martha Kile, COG/TPB staff Ms. Kile will brief the subcommittee on COG/TPB's effort to define zones for which Census 2010 Transportation Planning Products will be provided.
11:30	20 min.	5.	Spring 2010 Regional HOV Study Clara Reschovsky, COG/TPB staff Ms. Reschovsky will report on the results of the Spring 2010 Regional HOV study. Travel time and vehicle and occupancy count data were collected last

11:50 10 min. 6. Other business

12:00 7. **Adjourn**

Next proposed meeting of the TFS:

• Friday, July 22, 2011, 9:30 AM to 12:00 noon, Rooms 4 & 5, First Floor, MWCOG