Agenda for the July 19, 2013 meeting of the Travel Forecasting Subcommittee

			Time:9:30 AM to noonPlace:Meeting Rooms 4 & 5, 1st Floor, MWCOG, 777 N. Capitol St., N.E., Wash., D.C., 20002Chair:Wendy Jia, WMATA	
9:30	5 min.	1.	ntroductions and approval of meeting highlights from the May 17 meeting Vendy Jia, Chair	
9:35	60 min.	2.	 Presentation of the draft FY 2013 report from the consultant-assisted project for the tevelopment of the TPB travel model David Roden, AECOM Ar. Roden will present AECOM's draft FY 2013 report, which documents the prosigned task orders undertaken during FY 2013. These products will support for PB models development activities. TFS members will have 30 days to provide rend comment on the draft report. The report addresses the three FY 2013 task of a task Order 7: Attend relevant meetings and respond to ad hoc request Task Order 7: Attend relevant meetings and respond to ad hoc request Task Order 8: Traffic assignment improvements: Evaluate potential changes to existing HOT lane and HOV lane modeling procedures; Investigate the use of INRIX observed link speed data Task Order 9: Mode choice and transit modeling Begin the migration to a new transit path building process Begin the migration to a new mode choice application program 	ducts of ture eview orders: ts
10:35	30 min.	3.	Validation of the Version 2.3 Travel Model to year-2010 conditions Con Milone, COG/TPB staff Ar. Milone will review the validation of the Version 2.3 Travel Model to year-202 onditions, which was a primary work activity during FY 2013. The validation eff the documented in a technical memorandum that will be included in the newly eleased report of the Air Quality Conformity Assessment of the 2013 CLRP and 2 018 TIP.	ort has /
11:05	30min.	4.	x post evaluation of COG/TPB transit forecasts <i>Con Milone, COG/TPB staff</i> Ar. Milone will present a recent analysis that investigated how well TPB transit precasts prepared almost 20 years ago have compared to actual transit ridershi work was done in response to a request from WMATA staff.	p. This
11:35	15 min.	5.	Cound-table discussion <i>Vendy Jia, Chair</i> ubcommittee members are invited to share current projects or activities that m if interest to the subcommittee or TPB staff.	ight be
11:50	10 min.	6.	Other business	

12:00 7. **Adjourn**

150 min. Total time

Next proposed meeting of the TFS

• Friday, September 20, 2013, 9:30 AM to 12:00 noon, Rooms 4 & 5, First Floor, MWCOG

Security procedures for entering the MWCOG building

- Effective August 1, 2012, visitors and vendors to the building will be required to sign in to the visitor registration system, Lobby Guard. Visitors may scan their government-issued ID or manually type their information into Lobby Guard. Visitors must display their visitor badge at all times while in the building. Security guards will ask to see a valid visitor badge before allowing entrance to the elevator lobby.
- Visitors to COG should plan to arrive 10-15 minutes before their scheduled meeting start time to allow for registration with Lobby Guard.

* * * * *

Alternative formats: Alternative formats of this agenda and all other meeting materials can be made available upon request. Phone: 202.962.3300 or 202.962.3213 (TDD). Email: <u>accommodations@mwcog.org</u>. Please allow up to seven working days for preparation of the material.

7/12/13