Meeting Announcement: Travel Forecasting Subcommittee

Date: Friday, January 22, 2010 Time: 9:30 AM to 12:00 noon

Place: Meeting Rooms 4 & 5, First Floor, 777 N. Capitol Street, N.E.

Chair: Subrat Mahapatra (MDSHA)

Agenda

Introductions and approval of minutes from the previous meeting (November 20, 2009)
9:30 AM, 5 min.
Subrat Mahapatra (Chair)

2. Preliminary budget for the FY 2011 Unified Planning Work Program (UPWP)

9:35 AM, 15 min. Ron Milone, Bob Griffiths (COG/TPB)

3. Transportation analysis zones and land use forecasts, Round 7.2a vs. 8.0 9:50 AM, 15 min. Meseret Seifu, Clara Reschovsky (COG/TPB)

- 4. 2007 Household Travel Survey
 - a. Various tabulations

10:05 AM, 20 min. Ron Milone (COG/TPB)

b. Release of draft documentation

10:25 AM, 20 min. Bob Griffiths (COG/TPB)

5. Network development: Status of both TPBMAN and the year-2007 networks needed for model calibration

10:45 AM, 20 min. Bobby Snead (COG/TPB)

6. Updating airport trip tables in the travel model using the 2007 Air Passenger Survey

11:05 AM, 15 min. Ron Milone, Hamid Humeida (COG/TPB)

7. Revised monitoring plan for regional HOV facilities in spring 2010

11:20 AM, 10 min. Patrick Zilliacus (COG/TPB)

8. VDOT's highway ranking model and its proposed multi-modal ranking model

11:30 AM, 20 min. Bill Mann (VDOT)

- 9. Other business (11:50 AM, 10 min.)
- 10. Adjourn (12:00 noon)

Next proposed meeting: Friday, March 19, 9:30 AM to 12:00 noon, Rooms 4 & 5, First Floor, MWCOG