Meeting Announcement: Travel Forecasting Subcommittee

Date: Friday, November 20, 2009 Time: 9:30 AM to 12:00 noon

Place: Meeting Rooms 4 & 5, First Floor, 777 N. Capitol Street, N.E.

Chair: Wendy Jia (WMATA)

Agenda

Introductions and approval of minutes from the previous meeting (September 18)
9:30 AM, 5 min.
Wendy Jia (Chair)

- 2. Scan of best practices in travel demand forecasting: Release of final FY 2009 report 9:35 AM, 5 min. Ron Milone (COG/TPB)
- 3. 2007 Household Travel Survey
 - a. Release of draft documentation

9:40 AM, 20 min. Bob Griffiths (COG/TPB)

b. Data validation and error checking

10:00 AM, 30 min. Ron Milone (COG/TPB)

4. Network development: Status of both TPBMAN and the year-2007 networks needed for model calibration

10:30 AM, 20 min. Bobby Snead, Charlene Howard (COG/TPB)

5. Disposition and initial analysis of observed highway and transit data for 2007

10:50 AM, 20 min. Mary Martchouk (COG/TPB)

6. Developing the Ver. 2.3 travel model on the new zone system: Updated timeline

11:10 AM, 15 min. Mark Moran (COG/TPB)

7. Status report on the 2009 Washington-Baltimore Regional Air Passenger Survey

11:25 AM, 5 min. Tim Canan (COG/TPB)

8. Metrorail line load application

11:30 AM, 20 min. Wendy Jia (Chair)

9. Announcement of new chair of the TFS for 2010

11:50 AM, 5 min. Mark Moran (Chair)

- 10. Other business (11:55 AM, 5 min.)
- 11. Adjourn (12:00 noon)

Next proposed meeting: Friday, January 22, 9:30 AM to 12:00 noon, Rooms 4 & 5, First Floor, MWCOG