Agenda for the March 22, 2013 meeting of the Travel Forecasting Subcommittee

			Time: Place: Chair:	9:30 AM to noon Meeting Rooms 4 & 5, 1st Floor, MWCOG, 777 N. Capitol St., N.E., Wash., D.C., 20002 Wendy Jia, WMATA
9:30	5 min.	1.	Introduct Wendy Jie	tions and approval of meeting highlights from the previous meeting <i>a, Chair</i>
9:35	15 min.	2.	Greg Goo Mr. Good which is u the Metro	tive Forecasting Program: Background and draft Round 8.2 estimates <i>odwin, COG/TPB staff</i> Iwin will discuss the background of COG's Cooperative Forecasting Program, used to develop zone-level estimates of jobs, households, and population in opolitan Washington region. He will also discuss the major changes that are m the latest round of forecasts (Round 8.2), which are now in draft format.
9:50	40 min.	3.	2010 vali <i>Mark Mo</i> Mr. Mora Milone w	port on the Version 2.3 Travel Model: Updates to the model and the year- dation aran and Ron Milone, COG/TPB staff an will discuss recent updates to the regional travel demand model. Mr. will describe the findings of travel model sensitivity testing that have been investigated in an attempt to refine the initial validation results presented in
10:30	30 min.	4.	model: T David Rod Mr. Rode improven	port on the consultant-assisted project for development of the TPB travel Task Orders 8 and 9 den, AECOM In will discuss the latest developments from Task Order 8 (Traffic assignment nents) and Task Order 9 (Mode choice and transit modeling: Begin conversion IBUILD to PT transit path building software).
11:00	25 min.	5.	Abdurahr Mr. Moha Washingt airport us	Passenger Survey: Geographic findings report man Mohammed, COG/TPB staff ammed will brief the committee on the geographic findings of the 2011 con-Baltimore Regional Air Passenger Survey, including geographic patterns of se, departures by time-of-day, originating air passengers by jurisdiction, and nger destinations.
11:25	15 min.	6.	Robert Gr At the red number c	port on the geographically focused household travel survey <i>riffiths, COG/TPB staff</i> quest of the TPB, staff has recently collected household travel survey data in a of geographically focused subareas in the Metropolitan Washington region. ths will brief the subcommittee on the current status of this ongoing survey

11:40	10 min.	7.	Round-table discussion Wendy Jia, Chair Subcommittee members are invited to share current projects or activities that might be of interest to the subcommittee or TPB staff.
11:50	10 min.	8.	Other business
12:00		9.	Adjourn
	150 min.		Total time

Next proposed meeting of the TFS

• Friday, May 17, 2013, 9:30 AM to 12:00 noon, Rooms 4 & 5, First Floor, MWCOG

Security procedures for entering the MWCOG building

- Effective August 1, 2012, visitors and vendors to the building will be required to sign in to the visitor registration system, Lobby Guard. Visitors may scan their government-issued ID or manually type their information into Lobby Guard. Visitors must display their visitor badge at all times while in the building. Security guards will ask to see a valid visitor badge before allowing entrance to the elevator lobby.
- Visitors to COG should plan to arrive 10-15 minutes before their scheduled meeting start time to allow for registration with Lobby Guard.

* * * * *

Alternative formats: Alternative formats of this agenda and all other meeting materials can be made available upon request. Phone: 202.962.3300 or 202.962.3213 (TDD). Email: <u>accommodations@mwcog.org</u>. Please allow up to seven working days for preparation of the material.