Meeting Announcement: Travel Forecasting Subcommittee

Date: Friday, July 23, 2010
Time: 9:30 AM to 12:00 noon

Place: Meeting Rooms 4 & 5, First Floor, 777 N. Capitol Street, N.E.

Chair: Subrat Mahapatra, MDSHA

Agenda

1. Introductions and approval of highlights from the previous meeting (May 21, 2010)

9:30 AM, 5 min. Subrat Mahapatra, Chair

2. 2007/2008 Household Travel Survey documentation

9:35 AM, 15 min. Bob Griffiths, COG/TPB

3. Development of bus-only trips from the 2008 Regional Bus Survey

9:50 AM, 10 min. Clara Reschovsky, COG/TPB

4. Network development: Status of the calibration-year (2007) highway and transit networks

10:00 AM, 15 min. Bobby Snead, consultant

5. Status of the Ver. 2.3 travel model on the 3,722-TAZ area system

10:15 AM, 15 min. Ron Milone, COG/TPB

6. Proposed parking cost model for automobile modes

10:30 AM, 15 min. Mary Martchouk, COG/TPB

7. FY 2010 end-of-year reports in models development and network development

10:45 AM, 10 min. Mark Moran, COG/TPB10:55 AM, 10 min. Bobby Snead, consultant

8. Scan of best practices in travel demand forecasting

a. Task 10 – Potential Short-Term Model Enhancements: Transit-Related Enhancements (This item was deferred from the May 21, 2010 TFS meeting)

11:05 AM, 15 min. John (Jay) Evans, Cambridge Systematics, Inc.

b. TPB staff comments on Tasks 7-10

11:20 AM, 15 min. Mark Moran, COG/TPB

9. 2009 central employment core cordon count of vehicular and passenger volumes

11:35 AM, 15 min. C. Patrick Zilliacus, COG/TPB

- 10. Other business (11:50 AM, 10 min.)
- 11. Adjourn (12:00 noon)

Next proposed meeting: Friday, Sept. 17, 9:30 AM to 12:00 noon, Rooms 4 & 5, First Floor, MWCOG